به گزارش خبرنگار مهر آری شب، شب تنوع بود و تفاوت و این را می شد از زمانی دریافت که حتی قاری بین المللی قرآن، پیش از تلاوت کلام وحی سخنانی شیرین گفت و ماه مهمانی خدا را ماه ولادت قرآن خواند و آیاتی از سوره بقره را با مضمون این ولادت مبارک را تلاوت کرد. در این شب همه حالی دگر داشتند؛ حتی مجری نام آشنا و محبوب رسانه ملی، بهروز تشکر که از همان ابتدا دل همه را به جمکران می برد و امام غایب را صدا می زد. جشن در حالی آغاز شد که آتش بازی، هیجانی دو چندان را مهمان حاضران کرد.
آتش بازی که همه را به وجد می آورد، نوبت به مهمان نخست امشب می رسد و او طبیبی است آشنا در عصری که همه به دنبال غذای سالمند و تغذیه مناسب.
توصیه های یک کیمیاگر !
«مسعود کیمیاگر» نامی آشنا برای پایتخت نشنیان است. چه آن زمان که در رسانه ملی برای مخاطبان از مضرات و فواید مواد غذایی می گوید و چه زمانی که در سایت ها و روزنامه های مختلف همه را به رعایت اصول در تغذیه دعوت می کند. وی در برنامه برآستان جانان برای داشتن بدنی سالم و با نشاط با شهروندان به صحبت پرداخت.
موضوع صحبت های این پزشک، «اعتدال و تنوع در تغذیه ماه رمضان» عنوان می شود. کیمیاگر سخنش را با یادی از سعدی آغاز می کند زمانی که شیخ شیرازی اعتدال در خوارک را در روزگاران گذشته توصیه کرده است و این توصیه از سوی کمیاگر در زمان حال نیز نسخه ای است که او برای بیمارانش می پیچد؛
نه چندان بخور کز دهانت درآید نه چندان که از ضعف جانت برآید
این متخصص تغذیه از تنوع می گوید و گروه های مختلف غذایی که هر یک سرشارند از پروتئین ها. از نان این برکت آسمانی می گوید که مملو است از پروتئین و ویتامین های گروه B و از سبزیجات، این مهمانان همیشگی سفره ایرانی، سخن می راند و آن را مایه سلامت و نشاط ذکر می کند.
به اعتقاد این پزشک، راه سلامتی از جاده ای به نام اعتدال می گذرد آن هم در زمانه ای که گروهی گیاهخواری را ترویج می کنند و عده ای به گوشتخواری دامن می زنند. کیمیاگر عمل صرف به هر دوی این مسلک ها را نا بجا می داند آنجا که می گوید بدن انسان را هم سبزیجات نیاز است و هم گوشت.
این پزشک در ادامه از آفت روزگار نو می گوید و فست فودهایی که به مانند قارچ در گوشه و کنار کوچه و خیابان ها روییده اند. دلایل این پزشک برای متهم ساختن دشمنی فست فودها با بدن مخلوقات الهی، مختلف است. از آرد بدون سبوس به کار رفته در این غذاهای امروزی گرفته تا استفاده از سوسیس و کالباس هایی که در معده به نیترات عامل اصلی سرطان، این بیماری جامعه نو، تبدیل می شود.
کیمیاگر در انتها باز هم گریزی می زند به زمان های دور، زمان سفره های ساده اما پربرکتی که نان و سبزی را احترامی خاص قائل بوده است. این پزشک در پایان باز هم بر مصرف این دو ماده غذایی تاکیدی چند باره می کند.
غرفه هایی برای همه !
نسخه سلامتی در ماه خدا که پیچیده می شود کمی نگاه به این سو و آن سو کافیست تا دریابی هیجان و حضور پرشور تنها مختص به محوطه اصلی بوستان میعاد نیست و غرفه های جانبی نیز مشتریان پر و پا قرص خود را یافته اند.
در این میان غرفه نقاشی کودکان و غرفه قصص قرآنی گویی محبوبیتی دو چندان دارند چرا که تا چشم کار می کند می توانی پیر و جوان و کودک را ببینی که گرداگرد این غرفه ها در آمد و شدند.
به غرفه قصص قرآنی که وارد شوی، خرد و کلان را می بینی که گوش ها سپرده اند به قصه هایی از کلام وحی و مسابقاتی که قرار است در هفده شب رمضان از جزء دوم قرآن کریم برای حاضران در این غرفه طرح شود. در اینجاست که معانی کلام الهی روح و جان مشتاقان را معطر می کند.
کمی آن سوتر هیاهوی کودکان در غرفه ای به نام نقاشی جلب توجه می کند. کودکانی که انگار زمان برایشان با حضور در این غرفه متوقف می شود تا با کاغذهای و رنگ ها هیجان گیرند. آری در چنین غرفه ای تلاش های والدین بی فایده است؛ آن هنگام که می خواهند زمان را برای این کودکان تعریف کرده و دلشان را از نقاشی جدا کنند. اینچنین می شود که هنوز مهمانان کوچک قبلی نرفته گروهی دیگر مهمان این غرفه می شوند و شبی شاد و پر هیجان را در این غرفه رقم می زنند.
شعرهایی که طنزند و انتقادی
برنامه بر آستان جانان اما مهمانی دیگر دارد. شاعری جوان اما خوش قریحه و طنزپرداز آمده تا برنامه های شب شعر طنز قند و نمک فرهنگسرای فردوس در این بوستان نیز ادامه داشته باشد.
«صابر قدیمی» بر روی سن که پا می گذارد، نفس های به شماره افتاده اش را نظمی بخشیده و از ازدحام جمع حاضر تمجید می کند. شاعر جوان از حضوری می گوید که پیش از این چندان دیده نشده و او را مجبور کرده تا برای پارک خودرویش ساعتی را در اطراف بوستان منتظر بماند.
از سروده هایش می خواند، شعرهایی متنوع در باب زندگی جدید. از ارز گرفته تا مترو، سوژه او همه چیز است. از مترو که می خواند شعرهایش با اقبال جمع حاضر همراه می شود. از شلوغی ها می گوید و بخشی از زندگی مردم شده.
از ترانه های امروز گله می کند که چرا بی محتوا شده اند و وزن لازم را ندارند و در انتها نیز یادی می کند از هنرمند بزرگ زنده یاد «حسین پناهی» و شعرهایش.
شب متنوع بوستان میعاد بازهم قرار است با نوا و صدا خاتمه یابد و آن، زمانی است که گروه موسیقی سنتی ایران زمین، شهروندان منطقه 5 تهران را مهمان صدای ستنور و تنبک می کند
نظر شما